Πρόκειται για μια πρωτοποριακή , τελευταίας γενιάς τεχνική, η οποία εξασφαλίζει ανώδυνη θεραπεία ενώ ταυτόχρονα δεν αφήνει σημάδια και ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Ο ίδιος ο ιατρός κ. Μπερσής , δήλωσε σχετικά με την νέα αυτή μέθοδο:

«Με το Εllman Surgitron® αφαιρείται μόνο η βλάβη μετά από μια μικρή ποσότητα αναισθητικού που χορηγείται από μια πολύ λεπτή βελόνα κάτω από τη βλάβη. Αμέσως μετά την εκτομή με το  Surgitron®, υπάρχει απλά μια μη αιμορραγική επιφάνεια όχι μεγαλύτερη από την αρχική επιφάνεια της βλάβης. Αυτό σχηματίζει μια κρούστα και 7-10 ημέρες αργότερα υπάρχει ένα φρέσκο ​​υγιές στρώμα νέου δέρματος το οποίο με την πάροδο του χρόνου μοιάζει με το κανονικό χρώμα του δέρματος»

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της αφαίρεσης  με ραδιοκυμάτα από άλλους τύπους χειρουργικών επεμβάσεων και γιατί τον εμπιστεύονται πολλοί ασθενείς;

Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά που καθιστούν τη διαδικασία αποτελεσματική και δημοφιλή:

  • Ανώδυνα υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα χρησιμοποιούνται για να αφαιρέσουν τις βλάβες. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να θεωρήσει απαραίτητο να εγχύσει τοπικό αναισθητικό. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς  ισχυρίζονται ότι  η ένεση είναι πιο επώδυνη από την ίδια την αφαίρεση των κονδυλωμάτων .
  • Έλλειψη αιμορραγίας .Το Surgitron “σφραγίζει” τα αιμοφόρα αγγεία και έτσι έχουμε ανύπαρκτη σχεδόν αιμορραγία κατά τη διάρκεια της θεραπείας και αποφυγή σχηματισμού  οιδήματος.
  • Αποστειρωτικό αποτέλεσμα. Τα ραδιοκύματα σκοτώνουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ επιτρέπουν τη ολοκλήρωση χωρίς συρραφή. Αυτό απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό την θεραπεία.
  • Η διαδικασία επούλωσης λαμβάνει χώρα στο μισό χρόνο και χωρίς αρνητικές συνέπειες με τη μορφή φλεγμονών.
  • Δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου τον υγιή ιστό. Το Surgitron εξαφανίζει μηχανικά την δράση των βλαπτικών κυττάρων. Η περιοχή της νέκρωσης, η οποία σχηματίζεται όταν θεραπεύεται, είναι 8-10 φορές μικρότερη από ό, τι με άλλες μεθόδους αφαίρεσης των κονδυλωμάτων.
  • Δεν δημιουργούνται σημάδια. Η τεχνική αυτή σας επιτρέπει να κάνετε τη θεραπεία , μετά από την οποία δεν θα έχετε καθόλου σημάδια.
  • Υποτροπή: Σπάνια υποτροπιάζουν και τότε επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία.

 

Ο χειρουργός ιατρός κ. Νικ.Μπερσής είναι διευθυντής της Δ Χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν  και το ιατρείο του βρίσκεται στο Ν.Ηράκλειο, Πολυτεχνείου 32 Τηλ. 2102845826, www.bersis.gr